Eyal Yanilov

Eyal Yanilov er en israelsk Krav Maga-instruktør og grundlæggeren af Krav Maga Global

Eyal Yanilov blev født i 1959, og han startede sin Krav Maga træning som 15-årig i 1974 under Eli Evikzar, der var en af sin tids top-instruktører. Det varede ikke længe før Eyal begyndte at modtage personlig undervisning fra Grand Master Imi Lichtenfeld, grundlæggeren af Krav Maga. Eyal udviste et stort talent og en grundig forståelse for Krav Maga, og han begyndte i begyndelsen af 1980’erne at undervise som Imis assistent. Den rolle han havde i næsten 20 år. Eyals indsats gjorde, at han, som den eneste i verden har modtaget “Founders Diploma of Excellence” overrakt af Imi Lichtenfeld.

 

Udviklingen af Krav Maga

For at imødekomme efterspørgslen på et realistisk selvforsvarssystem skabte Imi og Eyal et nyt pensum, som organiserede Krav Maga-teknikkerne i et system bygget på principper og unikke undervisningsmetoder. Eyal blev senere chef for “Israeli Krav Maga Associations Professional Committee” og var en af nøglepersonerne i uddannelsen af alt fra almindelige mennesker til specielle anti-terror-enheder i Israel.

 

20 år med undervisning i hele verden

Eyal har dedikeret sit liv til at sprede Krav Maga i hele verden. I 1980’erne var fokus rettet mod USA og i 1990’erne blev det rettet Europa, hvor han begyndte at undervise civile og professionelle fra politi- og militære enheder. Det internationale eventyr startede imidlertid med det første instruktørkursus udenfor Israel, som blev afholdt i USA i 1981.

 

Global efterspørgsel på Krav Maga

Man kan sige, at Eyal skabte tog hånd om efterspørgslen for Krav Maga udenfor Israel, og for at imødekomme denne oprettede man 1996 International Krav Maga Federation (IKMF) med Eyal som formand og chefinstruktør under vejledning af Imi Lichtenfeld. Siden da har Krav Maga spredt sig globalt, og Eyal har personligt undervist alle fra den første generation af instruktører i mere end 40 lande. Siden Imis død i 1998 har Eyal påtaget sig ansvaret for at videreudvikle Krav Maga og ansvaret for systemets fortsatte spredning globalt.

 

Krav Maga Global

I 2010 oprettede Eyal Krav Maga Global (KMG), med det formål at organisationen på professionel vis og med en global infrastruktur skulle sprede Krav Maga globalt i et professionelt og struktureret format fokuseret på det højeste niveau af træning og viden.

Læs mere om KMG her

Imi’s arv lever videre

Eyal Yanilov’s Krav Maga Global værner stolt om de professionelle standarder, som Imi arbejdede efter, og Krav Maga Global promoverer autentisk Krav Maga.

For at udødeliggøre Imi’s system har Eyal produceret et omfattende undervisningsmateriale på DVD, hvor han gennemgår Krav Maga Global’s pensum fra P-1 til G-5. Materialet findes også som online træningsvideoer.