Hvad er Krav Maga?

Krav Maga er anerkendt som det mest omfattende virkelighedsbaserede selvforsvars system i verden.

Realistisk selvforsvar

Krav Maga er et selvforsvarssystem, der lærer udøveren, hvordan man undgår, forhindrer, deeskalerer og håndterer alle former for voldelige trusler og angreb. Krav Maga er udviklet til at fungere i alle typer af konfliktsituationer og voldelige sammenstød og tager udgangspunkt i kroppens egne naturlige reflekser og instinktive reaktioner.

 

Personlig udvikling

Udover en lang række af løsninger til brug i selvforsvar, udvikler eleven sig både fysisk og mentalt, bliver hurtigere til at træffe beslutninger i stressede situationer og i stand til at klare flere og større udfordringer i livet.Den fysiske del af træningen er baseret på sunde veldokumenterede træningsmetoder med baggrund i fysiologi, anatomi naturlige bevægelsesmønstre. Vi opbygger din styrke, hurtighed og mobilitet på en sikker og sjov måde, og så brænder du rigtigt mange kalorier af.

 

Krav Maga

De grundlæggende principper
Forebygge, undgå og de-eskalere konfrontationer

  • Sætte og håndhæve grænser
  • Forsvare dig mod slag, spark og kvælning
  • Forsvare dig mod nedtagning og fastholdelse
  • Forsvare dig mod trusler og angreb med kniv
  • Forsvare dig mod trusler med kølle og skydevåben
  • Bruge dagligdags objekter til selvforsvar
  • Beskytte og forsvare dine nære
  • Forsvare dig mod flere modstandere

Gradsystemet

Gradsystemet er inddelt i fem “Practitioner” niveauer, fem “Graduate” niveauer og fem” Expert” niveauer. Hvert niveau har deres eget specifikke pensum. Derudover er der tre Master niveauer. Elever der er gradueret skal under træningen bære det officielle patch der viser deres niveau. Avancering fra et niveau til det næste i “Practitioner” og “Graduate” kræver henholdsvis minimum 4 og 6 måneders konsekvent træning. Det tager mellem et og fire år at avancere fra et “Expert” niveau til det næste. Gradueringsgebyret udgør. 225,- DKK for voksne og 125,- DKK for børn, og inkluderer diplom og gradueringspatch til påsygning på dine træningsbukser.

 

KMG PAS

KMG passet er en personlig logbog, hvori dine trænings oplysninger er dokumenteret. Alle elever der er medlem af en KMG klub skal have et KMG pas for at kunne blive gradueret. Passet udstedes af KMG Danmark. I passet står der i hvilken klub du træner, hvilken grad du har, samt hvilke kurser, seminarer og workshops du har gennemført. Passet er desuden obligatorisk for at kunne deltage i lukkede KMG events og giver adgang til træning i KMG klubber over hele verden . Passet bestilles via din instruktør.

 

Historien

Krav Maga blev oprindeligt udviklet i 1940`erne af den Ungarske jøde Imi Lichtenfeld, som et ubevæbnet kampsystem til de Israelske forsvarsstyrker (IDF). Senere begyndte Imi at tilpasse Krav Maga til civile. Indtil hans død i 1988, fortsatte han med at udvikle Krav Maga i tæt samarbejde med hans nærmeste elev Eyal Yanilov. Imi Lichtenfeld stod stærk på sine principper om respekt for andre, undgåelse af unødig eller uberettiget magtanvendelse, beskedenhed, fred, og af fair play.

 

KRAV MAGA GLOBAL (KMG)

Krav Maga Global (KMG) blev grundlagt af Eyal Yanilov i 2010, og har siden da været i spidsen for Krav Magas udvikling og uddannelsesprogrammer. KMG har mere end 60 tilknyttede lande og mere end 1.500 instruktører globalt. Krav Maga Global er anerkendt som den mest professionelle og største internationale Krav Maga organisation i verden, og er ansvarlig for at opretholde de autentiske og faglige standarder som skitseret af Imi Lichtenfeld.